Härligt saftig äppelkaka sötad med honung.
Äppelkaka
Ingredienser:
- 4 ägg
- 2 dl honung (Värm den om den är för hård)
- 200 g smör eller margarin (rumsvarmt)
- 1 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2,5 tsk bakpulver
- 8 äpplen
- 2 msk honung (Värm och ringla över)
- 4 tsk kanel
Gör så här:
Rör Smör/Margarin och honung riktigt poröst
Tillsätt sedan ett ägg i taget.
Blanda mjöl och bakpulver och strö sedan försiktigt ner i smörblandningen och rör, tillsätt sedan mjölken
Skala äpplena och skär i bitar i en skål, häll över honung och kanel och blanda runt.
Fördela dem i smeten.
Grädda ca 25 - 30 min i 175 ° varmluft ( 200° över/under värme)
Skär upp kakan när den svalnat pudra med florsocker om du önskar.
Servera med Vaniljsås eller glass