Kanelbullar med honung

|23/09, 2023

Kanelbullar med honung

Helt vanliga kanelbullar MEN sötad endast med honung.

Både i degen och fyllningen. 
Byt ut kanelen till vaniljpulver så har du smarriga vaniljbullar


Ingredienser deg:


  • 150g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl honung 
  • (Kardemumma)
  • ca 13 dl vetemjöl


Fyllningen:


  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl honung
  • ca 0,5 dl kanel  beroende på hur intensiv kanelsmak man önskar
     (1.5 msk vaniljpulver eller 3 msk vaniljsocker  för vaniljbullar)
  • 0,5 msk potatismjöl/majsstärkelse eller marsanpulver (om man vill ha extra vaniljsmak)
  • 1 nypa salt



Gör så här:


Smält fettet i en kastrull. Häll i mjölken och värm tills det är ljummet (ca 37°)

Lös upp jästen med honungen tillsätt degspadet lite i taget.

Häll i saltet och ev kardemumma.

Tillsätt lite vetemjöl ca 2/3 delar och arbeta ihop tills degen är blank, tillsätt ytterligare lite mjöl spara någon dl till utbakningen arbeta ihop tills degen släpper bunkens kanter.

Strö lite mjöl och jäs under bakduk till dubbel storlek.


(Förbered fyllningen under tiden)

Ta ur degen och arbeta in det sista vetemjölet och baka ut till bullar.

Dela degen i 3 delar och kavla till en rektangel , bred fyllningen på,  rulla ihop skär sedan i lagom stora bitar och lägg i bullform eller vik degen dubbelt och skär i remsor ca 2 cm , vira runt och lägg på bakplåtspapper.

Grädda ca 8-10 min i 200° varmluft 

(250° över/undervärme)